Vart är vi på väg?

Arbetslösheten ökar, folk får det svårare och svårare ekonomiskt, brottsligheten ökar och narkotikaproblemen blir bara större och större, vart är vårat land på väg? hur ska vi kunna rädda det som finns kvar av det? Vi ordnar galor för att samla ihop pengar till andra länder ( vilket jag tycker är bra) men det verkar som vi glömmer bort vårat eget folk i nöd, dom hemlösa, alla barn som far illa och mår dåligt. Ett sätt som jag tror skulle kunna hjälpa lite iaf  ( när det gäller den svenska ekonomin) varför inte istället för att skicka pengar till alla ställen, och men inte ens vet hur mycket av pengarna som kommer fram, köpa mat, kläder och diverse grejer här hemma i sverige för att sedan frakta ner det dit det behövs? Det är ju ett sätt att göra nytta på 2 sätt samtidigt, hjälpa lidande länder men samtidigt hjälpa t.ex. svenska lantbruk/ gårdar, butiker och diverse.
Blir så ledsen när man ser hur det svenska folket lider men att det känna som om ingenting görs åt det... Jag kanske är het ute och cyklar men det känns som om andra länder prioriteras först, se bara på alla insamlingsgalor dom har per år, det är faddergalan och diverse för att samla in till länder i nöd men bara 1 enda gala för att samla in pengar till våra hemlösa, inte en enda gala för att samla in pengar till våra behövande och lidande barn.. är inte dom lika mycket värda?



Brottsligheten borde man bekämpa med hårdare och strängare straff än vad det idag finns. Tittar man på svenska fängelser ser ut jämfört med andra länder så är dom rena hotellen, dom har tv, datorer, tv-spel och får mycket bättre mat än vad barnen får i skolorna.
Och straffen som tilldelas kriminella här i sverige är ju ingenting, inte konstigt att folk hellre vill sitta av sina fängelsestraff här i sverige. Titta bara på USA där är livstid verligen livstid, vad har vi här i sverige? jo livstid här är 12-14 år det är ju ingenting och om man uppför sig duktigt är du ute mycket tidigare än så. Ska det vara så? ska dom verkligen ha alla dom privilegiumen?




Tycker verkligen det är helt fel, sluta dalta med dom, dra in på deras privilegium och satsa på dagens barn istället!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0