En kvinnas rätt att känna sig trygg?

Har då jag är tjej/kvinna funderat på en del grejer... Läser rätt ofta i tidningarna om våldtäckter och ofredande och tycker det är jäkligt olustigt att man ska behöva titta sig över axeln när man är ute. Är det rätt att vi inte ska kunna gå klädda hur som helst utan att behöva vara rädda? Tycker att man ska kunna gå ut på krogen i kortkort om man nu vill det utan att behöva vara orolig för slibbiga typer och för att bli våldtagen.. Är inte det en kvinnas rätt? Ska vi inte kunna känna oss trygga i vårat samhälle?
Vart har vårat samhälle tagit vägen? har bara under några år sett hur våldsbrott och våldtäckter mot kvinnor ökat. Bara för 10 år sedan var det stor skillnad mot vad det är idag, hur kommer det då se ut om 10 år framåt i tiden? kommer kvinnor ens kunna gå utanför dörren ensamma eller kommer man då behöva diverse skyddsgrejer i väskan eller gå i grupp på 6-7 stycken?

Saknar den tiden så man kunde gå ut utan att hela tiden behöva titta sig över axeln om det går någon bakom en, man inte kände sig så otrygg när man var ensam ute på kvällen som man gör idag, nu vågar man knappt gå ut ensam när mörkret lägger sig.

Hur ska vi göra för att känna oss trygga?

Någon som har några bra förslag så säg gärna till!

Kramar

Kommentarer
Postat av: alle

finns en låt som handlar om detta... http://www.youtube.com/watch?v=SBTKL71W9Wc&feature=related lyssna på texten... man kan tolka den på många sätt, men måste inse att det är så det är nu.. men var pålästa om våran svenska historia.. Vi är inte felfria...

2010-09-14 @ 04:16:20
Postat av: Sofia

Läs böckerna "Flickan och skulden" och "En riktig våldtäktsman" av Katarina Wennstam. Bra läsning som får en att inse att gatan inte är den farligaste platsen för en kvinna.

2010-09-20 @ 16:52:45
URL: http://www.sofiamaa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0