Det är hemskt

Har under veckan som gått läst mycket om det som hände förra helgen med Rasmus Johansson och Elin Krantz, fy fan det är riktigt hemskt alltså... Hon var bara 27 när hon försvann för att sedan hittas några dagar senare mördad.. Han var bara 20 och förtfarande spårlöst försvunnen... Hur kan det hända? det är skrämmande att man inte ska kunna känna sig säker på gatorna i vårat land. Borde man inte kunna gå hem ensam från krogen utan att behöva oroa sig för att det kanske händer en nått? Måste man köpa pepparspray och ha med sig i väskan bara för att kanske känna sig lite säkrare?
Det jag tycker är så konstigt med dom här fallen är att det hände med bara 1 dygns mellanrum, båda var på hisingen i göteborg ( vissligen ena på östa och andra på västra men ändå), båda lyckades ringa samtal från sina telefoner för att sedan försvinna spårlöst. Tycker det verkar skumt om jag får säga det själv. Elin har nu blivit hittad ( mördad, tyvärr) men Rasmus är fortfarande försvunnen utan minsta spår.
Kan inte förstå smärtan familjerna måste känna, lider verkligen med dom.Jag håller alla tummar och tår jag kan för att Rasmus hittas vid liv, men tyvärr ju längre tiden går ju mer minskar chanserna. Att läsa något sånt här gör ju att man blir orolig att snart ens vistas utomhus ensam överhuvudtaget vilket man inte borde göra. Sen senare i veckan läste man någon annanstans att det var någon i Falköping tror jag det var som försvunnit nu med... vet inte hur det har gått där om dom har hittat den personen än.
Det här gör att man som svensk medborgare blir orolig.... Vart är vi på väg? vad har hänt med sverige? Våldet ökar, morden ökar, försvinnanden ökar och kriminaliteten ökar överhuvudtaget. Det är skrämmande att se hur det är i dagens samhälle.
Inte ens i dom små städerna/byarna är det säkert att vistas ute ensam efter att mörkret fallit.
Det får mig att fundera lite grann.. Om det ser ut så här idag, hur kommer det då se ut när våra barn växer upp och blir äldre? har en stark känsla av att våldet inte kommer att minska om vi inte gör någonting åt det.
Har inte varje person rätt att få känna sig trygga?


Lider med familjerna som mist någon anhörig i det onödiga våldet, lider med Elin och Rasmus föräldrar. Beklagar att deras dotter gick det ödet till mötes, hoppas för allt i världen att dom hittar Rasmus välbehållen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0